Hvordan velger man riktig mobilabonnement?

Tips for å finne et billig abonnement

Det er flere måter du kan få et billig abonnement på. Du kan enten finne ut hvor mye datatrafikk du bruker, og tenk på hvor mye du er i utlandet. Med denne informasjonen i tankene kan man se frem til det billigste abonnementet som oppfyller kriteriene. Men en bedre måte å gjøre det på er å finne ut hvilke billige abonnementer som er ute, for å tilpasse mobilbruken av et av disse billige abonnementene. På denne måten vil du definitivt finne et godt tilbud som passer deg. Men når du velger et av de billige abonnementene på denne måten, må man være oppmerksom på at disse abonnementene vanligvis inneholder lite datatrafikk. I tillegg kan det være ganske dyrt å bruke datatrafikk over det som følger med, så du vil kanskje slå av mobildata slik at du ikke bruker mer enn du tror. Noen telefoner konfigureres automatisk for å sjekke informasjon på nettet selv om du kanskje ikke er klar over det. Med et billig abonnement kan denne lille trafikken i noen tilfeller utgjøre noen få dollar.

Hvis du velger et billig abonnement ved å tilpasse abonnementsbruken, er det viktig å se nøye på hva som koster og hva du har inkludert. Man kan sørge for at prisene holdes nede ved å bruke WiFi uansett hvor du går, i tillegg til å slå på mobildata bare hvis du trenger det. På denne måten vil du kunne bruke et billig abonnement, og det vil fortsette å være billig.

Tips: Sammenlign mobilabonnement

Begrensninger på et billig abonnement

Men hvis du bruker et billig abonnement, må du være oppmerksom på begrensningene som abonnementet ditt har. Du må nøye vurdere om det er noe du kan leve med eller om restriksjonene gjør at du ikke kan bruke abonnementet som du ønsker. Når du vurderer billige abonnementer, er dette forhold til hva slags behov du har. Behovene du har, vil begrense hvilke abonnementstyper du kan bruke. I hovedsak er data og priser for samtaler eller datatrafikk i utlandet ofte inkludert, noe som ofte vil være begrenset til rimelige abonnementer. Hvis du bruker mye datatrafikk eller reiser mye, kan de billige abonnementene ikke tilby det du trenger. Du må være oppmerksom på at billige abonnementer også kan være dyre med mindre du har tatt hensyn til hvordan du bruker abonnementet.

Dekning på et billig abonnement

Når du kjøper et billig abonnement, spør mange hvordan dekningen er på disse abonnementene? For å få svar må du vurdere hvilket mobilnettverk leverandøren du bestiller fra å bruke. I utgangspunktet er det ikke mange alternativer for mobilnett i Norge i dag. Det er fortsatt flere som vil bygge et nettverk, men i dag bruker de fleste mobilnett for Telia eller Telenor. Undersøk nettverket som brukes til ditt billige abonnement, slik at du kan sjekke om de har dekning hvor du bor, i hytta, og hvor som helst du befinner deg og vil ha dekning.